Araç Bahar Bakımı

Araç Bahar Bakımı

Mevsimsel değişikliklerde aracın genel bakımının yaptırılması gerekmektedir.

Özellikle yoğun kış şartlarının ardından araç bahar bakımı yaptırılması araç performansınızı arttıracaktır. Otomobiller çok düşük sıcaklıklarda olumsuz yönde etkilenmektedir. Zeminde oluşan kar ve buzlanmalara bağlı olarak araç aksamlarında yıpranmalar meydana gelebilir. Bu deformasyonlara anında müdahale sağlandığında yaşanabilecek arızaların önüne geçilmektedir. 

Araba Bahar Bakımı Nasıl Yapılır?

1. Kış lastiklerini değiştirin
 
Mevsime uygun olarak lastik kullanılması araç performansını arttırmaktadır. Havaların ısınmasıyla beraber değiştirilmesi gereken kış lastiklerinin değiştirilmesi ertelendiğinde yakıt performansını doğrudan etkilemektedir. Yüksek sıcaklıkta kullanılan kış lastiklerinin basıncı artmaktadır. Artan basınca bağlı olarak performansı düşmekte ve yakıt tüketimini arttırmaktadır.
 
2.Yağ kontrolü yapın
 
Araç aksamlarının sorunsuz çalışabilmesi için motor yağı oranı ve kalitesi en önemli kriterdir. Yetersiz kullanılan motor yağı araç aksamlarının yaşanan sürtünme sonunda zarar görmesine neden olmaktadır. Havaların ısınmasıyla kaynama yapabilen motor yağı kontrolü yapılmalıdır.
 
Fren çalışması için gereken hidrolik yağ bazı durumlarda yaşanan hortum yırtılmalarına bağlı olarak azalmaktadır. Güvenli bir sürüş için hidrolik yağ seviyesinin kontrolü yapılmalıdır.
 
3. Hava filtresi temizliği yapın
 
Mevsim geçişlerinde mutlaka hava filtresi temizliği yapılmalıdır. Kış aylarında yaşanan yağmur ve çamura bağlı olarak hava filtresi tıkanabilir. Hava filtresinin tıkanması halinde yakıt tüketimi artmakta ve motor performansı olumsuz yönde etkilenmektedir. Fitre temizleme için üretilen özel temizleyiciler ile hava filtreleri periyodik aralıklarla temizlenmelidir.
 
4. Akünüzü kontrol edin
 
Aracın sorunsuz çalışması için akü oldukça önemlidir. İlk çalışma esnasında araca gereken enerjiyi sağlayan aküler aynı zamanda diğer araç aksamlarının sorunsuz çalışmasında da etkilidir. Bazı hava koşullarında akü paslanması ya da şarjının bitmesi durumları yaşanabilir. Beklenmeyen bir anda yolda kalmamak için akünün genel kontrolü yapılmalıdır.
 
5. Klima bakımınızı yapın
 
Klima bazı durumlarda zararlı mikroorganizmalar için yaşam alanı olabilmektedir. Özellikler uzun süre çalıştırılmayan klimalarda bu durumun yaşanma olasılığı yüksektir. Bu yüzden klimalar en az ayda bir kere çalıştırılmalıdır ve gereken temizleme işlemi yapılmalıdır.
 
6. Detaylı iç ve dış temizliği yapın
 
Karlı havalarda yapılan tuzlama çalışmaları aracınızın alt kısmına zarar vermektedir. Aracınızda yaşanabilecek paslanmaların önüne geçmek için özellikle araba bahar bakımı sırasında dış temizliğinin detaylı yapılması gerekmektedir. 

İlgili Konular

Dizel motor soğukta neden çalışmaz?

Dizel motor soğukta neden çalışmaz?

Çoğumuz bazı araçların soğuk havalarda birden çalışmadığına ya tanık olmuşuzdur ya da bu tarz olayları yakın çevremizde duymuşuzdur. Aslında araç kullanıcılarının çoğu bu sorunun yanıtını biliyor. Ancak bu yazımızda bu durumun sebeplerini detaylı olarak inceleyeceğiz. Birçok kullanıcı ayrıca "Dizel araba marş bastığı halde neden çalışmaz?", "Dizel araba sabah neden duman atar?", "Karlı havada araba neden çalışmaz?", "Dizel araba kaç dakika ısıtılmalı?", "Araç neden geç ateşleme yapar?" gibi sorulara yanıt aramaktadır.

Rehbere git

Partikül Filtresi

Partikül filtresi, dizel motorlu taşıtlarda kullanılan, egzoz gazlarındaki zararlı partikülleri filtrelemeye yarayan bir cihazdır.

Rehbere git
Partikül Filtresi
Fren Pedalı Neden Boşalır?

Fren Pedalı Neden Boşalır?

Fren pedalı neden boşalır sorusuna verilecek en mantıklı cevap fren hidrolik sıvısının eksilmesi olacaktır.

Rehbere git

Bursa Togg Yetkili Servisi

Togg yetkili servisi hizmet kalitesini yükseltmiş ve bakım, onarım ve parça değişim çözümleri ile güvenilir bir adres olarak karşınıza gelmiştir.

Rehbere git
Bursa Togg Yetkili Servisi